Redőnyök

A redőny ideális és emellett a legnépszerűbb árnyékolórendszer

Amellett, hogy teljesen le tudjuk sötétíteni a helyiségeinket még számos további funkciója van egy redőnynek.

Ablak + redőny = megtakarítás

A legtöbb hő, energia a nyílászárókon keresztül távozik.  Egy leeresztett redőny megakadályozza, hogy a meleg kiszökjön a fűtött szobából, télen akár 30%-al is csökkentheti a hőveszteséget, nyári napokon pedig képes kint tartani a nap perzselő melegét.

Biztonság

A betörés elleni védelemben is nagy szerepet játszhatnak a redőnyök, hiszen egy plusz akadályt képeznek az illetéktelen behatolókkal szemben.

A redőnyszerkezetek három típusát különböztetjük meg:

Külső tokos redőny
A külső tokos redőnyöket cserék esetén, ahol hasonló redőnyök voltak korábban beépítve és olyan épületek nyílászáróira lehet felszerelni, melyek külső vakolata már elkészült.
Elérhető szúnyoghálós és szúnyogháló nélküli kivitelben is.
 

Vakolható külső tokos redőny 
A vakolható külső tokos redőnyök ott alkalmazhatók, ahol az építkezéskor az áthidalónál kialakították a redőny helyét, vagy a külső hőszigetelés még nem készült el. A vakolható külső tokos redőnyök esetében a redőnydoboz külső oldalára a homlokzat hőszigetelés és vakolat rávezethető, ezáltal a redőnydobozok a homlokzaton nem jelennek meg.
Elérhető szúnyoghálós és szúnyogháló nélküli kivitelben is.

Belső tokos redőny
A belső tokos redőnyök elsősorban a régi fa tokszerkezetű faredőnyök kiváltására lettek tervezve. Amennyiben új épületeknél kívánják beépíteni, abban az esetben biztosítani kell számára a belső oldalon az áthidalók vonalában a szükséges helyet.
Elérhető szúnyoghálós és szúnyogháló nélküli kivitelben is.

Redőnylamellák:
Az alkalmazott redőnylamellák két típusa különböztethető meg:

1. műanyag lamella: csak fehér színben elérhető
 

2. alumínium lamella: 22 különböző színben, hőszigetelt kivitelben készülnek 

Automatizálás

Egyre nagyobb az igény a redőnyszerkezetek motorral történő beépítésére. Ezzel kapcsolatosan két fő típus választható:
- kapcsolós csőmotor: a redőny működését a tengelyben beépített csőmotor biztosítja, melyet az adott helyiség falán elhelyezett falikapcsolóval szabályozhatjuk.
- rádiós csőmotor: a redőny működését ebben az esetben is a tengelyben beépített csőmotor biztosítja, azonban a motor működtetése távirányítóval biztosítható.

A távirányító 1, 5 és 15 csatornás kivitelben érhető el. A távirányítókkal külön-külön működtethetők a redőnyök, de lehetőség van valamennyi – az adott távirányítóra programozott – redőnymotor együttes működtetésére is.
A távirányítók időprogramos kivitelben is rendelhetők. Az időprogramos távirányítók csatornánként 8-8 beállítható időprogrammal, három üzemmóddal: MANUAL-AUTO-RANDOM rendelkeznek