Toló-bukó erkélyajtók

A toló-bukó erkélyajtók működése eltér a hagyományos értelemben vett erkélyajtókéhoz képest. A nyílószárny a fix üvegfallal párhuzamosan mozgatható, a térbe nem nyílik be, szellőztetéskor buktatható. A zárás után a szárny és a fix rész azonos síkban helyezkedik el.
A tolóajtók legegyszerűbb kivitele a toló-bukó kivitelű kialakítás. Ezeknél a szerkezeteknél az alap profil bármelyik profilrendszerből választható – EURO-DESIGN 70, SYNEGO 80, GENEO. Ezeknél a teraszajtóknál a tok és szárnyprofil megegyezik a nyíló vagy bukó-nyíló kivitellel, de a mozgatást alsó és felső sínre szerelt kocsik biztosítják. A toló-bukó teraszajtó fix elemből és tolható szárnyból áll. 

A toló-bukó erkélyajtók előnye, hogy a szárnyak bukóra is nyithatók, így kisebb szellőztetéshez nem szükséges a teljes szárny nyitása. A toló-bukó erkélyajtók további előnye, hogy nyitásuk helytakarékos, egy-, illetve kétszárnyú kivitelben gyártható.
Zárt állapotban a szárny a fix elem síkjában van, nyitáskor először bukik, majd eltolható a tokra szerelt sínen vezetve a fix elé. 
Küszöbként az adott profilrendszer tokprofilja jelenik meg, jellemzően 7 cm magassággal.

Kialakítási lehetőségek:
egyirányba tolható erkélyajtó
középről kétirányba tolható erkélyajtó

Toló-bukó erkélyajtó videó: https://youtu.be/IgwHECe-5AU

Kialakítási lehetőségek: