Emelő-toló erkélyajtó

A műanyag nyílászárókkal szemben a modern építészet is új követelményeket támaszt.

Fontossá váltak a jó hőtechnika mellett a hatalmas, világos belső terek, melyek szinte észrevétlenül folytathatóak egy teraszban is. Ennek az elvárásnak felel meg az emelő-toló erkélyajtó.

A REHAU profilrendszerek közül a SYNEGO és a GENEO rendszerhez egyaránt található színben és formában azonos emelő-toló szerkezet.

Ezek különlegessége, hogy a toló-bukó erkélyajtó mérethatárait is túlszárnyalva építhető belőle könnyedén működtethető teraszajtó. Az óriási üvegfelületek a lakótérbe hozzák a külső terület hangulatát, anélkül, hogy annak hátrányait tapasztalnánk.

Beépítési mélysége speciális (190-203 mm), mivel itt két, egymással párhuzamosan épített nyílászáró profil helyezkedik el. Nyitott állapotban sem foglal helyet a belső térből, mivel saját tokján belül fut. Az emelő-toló rendszer küszöbszerkezete alacsony, a padlóvonaltól 0-3 cm is lehet azonos külső-belső szint esetén, így az emelő toló ajtó kiküszöböli a toló-bukó ajtók egyetlen hátrányát, a magas átlépést is. Az emelő-toló ajtók tömítése a modern nyílászárószerkezeteknél légtömítésben és hőszigetelésben is megfelel a többi típusú ablak és ajtórendszer minőségének.

Elrendezési lehetőségek: